Udruga "Društvo prijatelja Giostre" organizira radionice tradicijskih vještina

Udruga "Društvo prijatelja Giostre" organizira radionice tradicijskih vještina
Udruga "Društvo prijatelja Giostre" u suradnji s Muzejom organizira radionice tradicijskih vještina

Tijekom studenog i prosinca 2019. godine građani Poreča i Poreštine moći će sudjelovati u nizu radionica tradicijskih vještina (radionice izrade uporabnih predmeta od drva, radionice pletenja i heklanja te radionice tkanja). Radionice organizira udruga „Društvo prijatelja Giostre“ u suradnji sa Zavičajnim muzejem Poreštine. Namijenjene su uglavnom odraslim osobama, a vodit će ih članice Društva prijatelja Giostre i vanjski suradnici.
Polaznici radionica moći će se okušati u obradi drva te svojim rukama izraditi jednostavne uporabne predmete. Na radionicama ručnih radova usvajat će znanje i umijeće pletenja i heklanja, a moći će se okušati i u tkanju na tkalačkom stanu i predenju.
Prva od ukupno osam radionica ručnih radova najavljena je za srijedu, 6. 11. u 17:30 sati, a prva od dvije radionice drvodjelstva održat će se u subotu 9. 11. o. g. u 10 sati.
Radionice će se održavati u kafiću „Lapidarium“ u dvorištu Zavičajnog muzeja Poreštine (Ul. Sv. Maura 10), a besplatne su za sve sudionike.
Sredstva za provedbu projekta osigurana iz proračuna Grada Poreča-Parenzo, a dobivena su putem javnog natječaja za financiranje programa i projekata organizacija civilnog društva u području razvoja civilnog društva, kulture, zdravstva i socijalne skrbi za 2019. godinu.
Za prijave i dodatne informacije zainteresirani se mogu javiti na brojeve telefona 099/640 2219 i 052/431-585 (radnim danom od 9 do 14 sati) ili elektronskom poštom na giostra@muzejporec.hr.