Radionice pletenja košara u Poreču

Radionice pletenja košara u Poreču
Radionice su namijenjene odraslim polaznicima, a održat će se u dva termina i to 9. i 23. ožujka od 9 do 15 sati.

Zavičajni muzej Poreštine – Museo del territorio parentino i ove je godine najavljuje radionice pletenja košara. Radionice su namijenjene odraslim polaznicima, a održat će se u dva termina i to 9. i 23. ožujka od 9 do 15 sati. Polaznici će imati prigode naučiti tradicijsku tehniku pletenja i izraditi vlastitu košaru pod mentorstvom kustosice i etnologinje Vltave Muk.

Etnologinja Muk već više od 10 godina uči polaznike kako se na tradicionalan način pletu košare od vrbovih šiba, odnosno od bekve. Kroz njezine radionice prošlo je tristotinjak polaznika, što dokazuje veliko zanimanje za ovu korisnu vještinu zahvaljujući kojoj se mogu isplesti košare za razne potrebe u kućanstvu.

Broj sudionika na radionicama je ograničen, a zainteresirani se mogu javiti na broj telefona 0996402219, svakim radnim danom od 8 do 16 sati, ili elektronskom poštom na vltava.muk@muzejporec.hr .

Radionice pletenja košara organiziraju se u sklopu edukativnih programa kojim se obilježava 140. obljetnica porečkog muzeja.