Nagrađeni fotograf Francesco Aglieri Rinella donosi "West Safari" u Poreč

Nagrađeni fotograf Francesco Aglieri Rinella donosi "West Safari" u Poreč
Otvarena izložba nagrađenog portfolija "West Safari"
U ponedjeljak je u Zavičajnom muzeju Poreštine - Museo del territorio parentino otvarena izložba nagrađenog portfolija u sklopu međunarodnog fotografskog natječaja URBAN Photo Awards, a priliku da se predstavi porečkoj publici dobio je mladi i talentirani talijanski fotograf Francesco Aglieri Rinella. Njegov je portfolio, pod nazivom "West Safari", izabran među više od 400 pristiglih prijava u sekciji "Portoflio", a selektorica je bila Elena Uljančić, članica žirija URBAN Photo Awardsa te ravnateljica porečkog muzeja.
 
Izložbu su predstavili Stefano Ambroset, u ime udruge dotART iz Trsta, koja organizatora fotografski natječaj, Elena Uljančić, selektorica nagrađenog portfolija, dok je čast da otvori izložbu pripala zamjeniku gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo Ugu Musizzi.
 
Izloženo je ukupno 12 fotografija nastalih u sklopu projekta "West Safari", na kojima autor dokumentira ljudsku prisutnost u kontekstu američke dekadencije u suvremenom dobu. Iako nije bio u mogućnosti prisustvovati otvorenju, autor se zahvalio na prilici da izlaže svoje fotografije: "Moja fotografija je spor proces razumijevanja svjetla i situacija. Skrivena stvarnost svjetla pokazuje i odražava ono što je skriveno u našim životima i može se prihvatiti samo uz veliku otvorenost uma. Moje su fotografije studija stvarnosti zamrznute u neponovljivom trenutku koje uključuje emocionalne refleksije i mentalna proširenja. Moje je istraživanje stalno usmjereno na dokumentiranje "krajolika izmijenjenog čovjekom" koji se razvija tijekom vremena, hvatajući kulturno i povijesno gledište  jednostavnog, ali učinkovitog krajolika."
 
Više o fotografu može se pronaći na njegov službenoj mrežnoj stranici: https://www.francescoaglieri.com/ 
 
Izložba se može pogledati radnim danom do 11. kolovoza, od 10 do 14 sati.