Edukativno-pedagoški programi u travnju

Edukativno-pedagoški programi u travnju
Edukativno-pedagoški programi u mjesecu travnju

U sklopu programa obilježavanja 140. obljetnice osnutka porečkog muzeja u travnju su na rasporedu dvije kreativne radionice i stručno vodstvo za građanstvo po izložbi "Crte lica: izbor iz fundusa porečkog muzeja".

Nedavno je u Zavičajnom muzeju Poreštine u Poreču otvorena izložba dr. sc. Elene Uljančić pod nazivom "Crte lica: izbor iz fundusa porečkog muzeja", financirana sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Poreča-Parenzo. Izložbom se prikazuje odabir od stotinjak predmeta iz svih muzejskih zbirki, a na kojima je prikazano ljudsko lice od antičkog do suvremenog razdoblja. Stručno vodstvo po izložbi održat će autorica izložbe u srijedu 24. travnja od 16 do 17 sati. Ulaz je slobodan i nije potrebna najava. Izložba se inače može razgledati radnim danom od 11 do 14 sati, odnosno po najavi.

U ponedjeljak 22. travnja, povodom Dana planeta Zemlje, u prostoru Centra za posjetitelje "La mula de Parenzo" (Trg slobode 13) s početkom u 17.30 sati održat će se radionica izrade eko magneta namijenjena djeci od 7 do 12 godina. Polaznici će koristiti viškove kartona, tekstila i papira, kako bi kreirali svoj unikatni dizajn, aplicirali ga na magnetnu foliju i tako dobili malu uspomenu koja čuva okoliš.

U ponedjeljak 29. travnja, s početkom u 17 sati, u Centru za posjetitelje "La mula de Parenzo" održat će se prva u nizu radionica iz novog muzejskog pedagoškog programa naziva "Muzej 3+". Ove su radionice namijenjene djeci od 3 do 6 godina i njihovim roditeljima a svaka će biti drugačijeg sadržaja - od kreativnih i likovnih do znanstvenih tema. Zbog ograničenog prostora, uz dijete može sudjelovati samo jedan roditelj.

Broj polaznika/ca na radionicama je ograničen, potrebna je prijava na e-mail: lamuladeparenzo@muzejporec.hr

Za više informacija ili rezervaciju mjesta, zainteresirani se mogu javiti u Zavičajni muzej Poreštine putem e-mail adresa: info@muzejporec.hr i lamuladeparenzo@muzejporec.hr te na broj telefona 431 585.