URBAN Photo Awards 2021: Jeff Rothstein izlaže u Poreču

URBAN Photo Awards 2021: Jeff Rothstein izlaže u Poreču
U POREČU SE 3. KOLOVOZA OTVARA IZLOŽBA ODABRANOG PORTFOLIJA U SKLOPU URBAN PHOTO AWARDSA

Od 3. kolovoza do 30. rujna 2021. u Zavičajnom muzeju Poreštine – Museo del territorio parentino bit će otvorena izložba nagrađenog portfolija u sklopu međunarodnog fotografskog natječaja URBAN 2021 Photo Awards, čiji je organizator udruga dotART iz Trsta. Izložbe fotografija u sklopu URBAN Photo Awarda u porečkom muzeju se održavaju od 2016. godine.  

Na ovogodišnje izdanje ovog međunarodnog fotonatječja pristiglo je više tisuća fotografija od više stotina natjecatelja iz čitavog svijeta. Radi se o rastućem međunarodnom natječaju koji prelazi granice isključivo internetskog pristupa te omogućava autorima da svoje radove predstave na izložbama fotografija u internacionalnom kontekstu. Natječaj je strukturiran u više različitih sekcija, a ove godine porečki muzej ponovno ugošćuje jednu u nizu „putujućih“ izložbi iz sekcije „Portfolio“. Porečkoj publici ove godine će se predstaviti njujorški fotograf Jeff Rothstein izložbom naziva "Gotham Memories: New York City Images Of The 1970s And 1980s". Selektorica nagrađenog portfolija je Elena Uljančić, članica žirija URBAN Photo Awardsa te ravnateljica porečkog muzeja. 

 ---

Kao rođeni Njujorčanin, osjećam da je moj grad najuzbudljiviji na svijetu. Njegova jedinstvenost, visoka razina energije i različitost ljudi i arhitekture čine ga savršenim gradom za fotografsko dokumentiranje. To je posebno vrijedilo u krhkim sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog stoljeća, kad su snimljene ove fotografije. Iako evociraju New York koji više ne postoji, osjećam da još uvijek imaju određenu bezvremensku kvalitetu.

---

Izložba će se moći razgledati do 30. rujna svakodnevno od 10 do 22 sata, uz poštivanje epidemioloških mjera i preporuka. 

Više o projektu može se pronaći na poveznicama: https://urbanphotoawards.com/ i 

https://urbanphotoawards.com/urban-2021-jeff-rothsteins-gotham-memories-wins-the-exhibition-prize-at-the-porec-museum-croatia/