Sjećanja u fotoobjektivu Vesne Janko Finderle

Sjećanja u fotoobjektivu Vesne Janko Finderle
Samostalna izložba fotografija pod nazivom “Memories” Vesne Janko Finderle otvorena je sinoć u palači Sinčić, sjedištu Zavičajnog muzeja Poreštine

Izloženo je devet crno-bijelih fotografija koje prikazuju autoričina osobna sjećanja i uspomene. Kovčezi, knjige, lutke i drugi motivi s fotografija otkrivaju njezinu osobnu priču, kroz ključne trenutke kao što su odrastanje, gubitak, školovanje, tuga, ali i radost, brojne životne teme s kojima se lako poistovjetiti.

- Muzej je mjesto čuvanja memorije, stoga se ova tematska izložba idealno uklopila u muzejski prostor. Pokazali smo da pratimo muzeološke trendove jer je upravo spoj suvremenog i tradicionalnog često viđen način izlaganja u modernim muzejima, rekla je ravnateljica muzeja dr. sc. Elena Uljančić-Vekić.

Autorica je istaknula da je počašćena što može izlagati u svom gradu, a posebno zadovoljstvo predstavlja joj prilika da se kroz ovu izložbu predstavi pred sugrađanima i turistima svojim fotografijama, rezultatom njenog hobija kojim ispunjava slobodno vrijeme.

Izložba je prethodno bila postavljena u sutlovrečkoj galeriji “Placa” u organizaciji kluba amaterske fotografije KAF iz Sv. Lovreča, gdje je autorica kao dobitnica fotonatječaja “PhotoCITY” za najbolju kolekciju fotografija osvojila samostalnu izložbu.

Izložba se može razgledati do 1. rujna radnim danima od 10 do 12 sati.