Dobitnici treće nagrade u sklopu 29. Edukativne muzejske akcije

Dobitnici treće nagrade u sklopu 29. Edukativne muzejske akcije
Porečki muzej i udruga Pozitron dobitnici su treće nagrade u sklopu 29. Edukativne muzejske akcije.

Zajednički projekt "QR Art Walk Poreč", odnosno aplikacija o skulpturama postavljenim u javnom prostoru grada Poreča, nagrađen je na izložbi radova nastalih na radionicama u sklopu 29. EMA-e i predstavljen za Međunarodni dan muzeja 18. svibnja u Muzeju grada Zagreba.

Stručni žiri činili su: izv.prof.dr.sc. Dalibor Paar (Fizički odsjek PMF Sveučilište u Zagrebu), Jelena Roboz, viša muzejska pedagoginja (Hrvatski povijesni muzej i predsjednica Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju pri Hrvatskom muzejskom društvu) i Anja Brabec Žeravica, muzejska pedagoginja (Gradski muzej Virovitice). 

Na izložbi su sudjelovali sljedeći muzeji: Arheološki muzej Zadar, Centar za kulturu Gradski muzej Čazma, Dom Marina Držića, Galerija umjetnina Slavonski Brod, Hrvatski povijesni muzej, Muzej grada Koprivnice, Muzej grada Zagreba, Muzej za umjetnost i obrt, Tehnički muzej Nikola Tesla, Umjetnička galerija Dubrovnik, Zavičajni muzej Poreštine i Gradski muzej Virovitica.

Glavne nagrade sponzora Kraš:

1. NAGRADA slatki poklon paket u protuvrijednosti od 100 eura i VIP obilazak tvornice Kraš na koji može povesti i svoja četiri prijatelja – Arheološki muzej Zadar (radovi djece i odgojiteljice Centra za pružanje usluga u zajednici Zadar)
2. NAGRADA je slatki poklon paket u protuvrijednosti od 70 eura – Muzej grada Zagreba (radovi 1. razreda OŠ Pantovčak)
3. NAGRADA je slatki poklon paket u protuvrijednosti od 50 eura – Zavičajni muzej Poreštine (u suradnji s Pozitron – centrom za tehnološki razvoj i STEM obrazovanje)