URBAN 2017 Photo Awards: U Poreču izložba tri odabrana portfolija

URBAN 2017 Photo Awards: U Poreču izložba tri odabrana portfolija
U četvrtak 27. srpnja u 20 sati u Zavičajnom muzeju Poreštine održat će se otvorenje izložbe odabranih portfolija koji su pristigli na međunarodni fotografski natječaj URBAN 2017.

Od 27. srpnja do 20. kolovoza u Zavičajnom muzeju Poreštine – Museo del territorio parentino bit će otvorena izložba tri odabrana portfolija u sklopu međunarodnog fotografskog natječaja URBAN 2017 Photo Awards, čiji je organizator udruga dotART iz Trsta. Izložba je dio muzejskog projekta "Kontaminacije", kojega je podržalo i Ministarstvo kulture RH, a ima za cilj promociju međunarodne i prekogranične suradnje i kooperacije između javnih ustanova, udruga u kulturi i izvođača (umjetnika) na način da se stvore preduvjeti za stalne međusobne razmjene i suradnje u kulturi i baštini.

Na osmo izdanje ovog međunarodnog fotonatječja ove godine je pristiglo 4120 fotografija i 253 portfolija od 1015 natjecatelja iz čitavog svijeta. Finalisti URBAN-a bit će objavljeni krajem srpnja, dok će nagrađeni biti poznati u rujnu. Radi se o rastućem međunarodnom natječaju koji prelazi granice isključivo internetskog pristupa te omogućava autorima da svoje radove predstave na izložbama fotografija u internacionalnom kontekstu. Natječaj je strukturiran u više različitih sekcija, a ove godine porečki muzej ugošćuje prvu u nizu „putujućih“ izložbi iz sekcije „Portfolio“.

Bit će izloženi sljedeći projekti:

Otvorenje izložbe u Poreču bit će 27. srpnja u 20 sati, a izložba će se moći razgledati do 20. kolovoza svakodnevno od 10 do 21 sati.