Talijanski umjetnik Luigi Masin donirao sliku Zavičajnom muzeju Poreštine

Talijanski umjetnik Luigi Masin donirao sliku Zavičajnom muzeju Poreštine
Slika pod nazivom "Parenzo - Il porto" postala dio muzejskog fundusa

Talijanski umjetnik Luigi Masin donirao je u subotu Zavičajnom muzeju PoreštineMuseo del territorio parentino sliku u tehnici ulja na platnu pod nazivom Parenzo – Il porto. Sliku je u ime Muzeja primila ravnateljica dr. sc. Elena Uljančić-Vekić.

Umjetničko djelo poklanja se Muzeju u znak zahvale za suradnju tijekom prošle godine, kada je u Muzeju održana retrospektivna izložba koju je posjetilo više od 12000 ljudi. Tom je prilikom bilo izloženo pedesetak Masinovih antologijskih radova. Masin je venetski umjetnik koji je više desetljeća prisutan na talijanskoj i međunarodnoj sceni, gdje ostvaruje zapažene uspjehe. Njegova djela odišu senzibilnošću, ljupkošću, ljepotom svakodnevice, familijarnošću, vitalnošću boja i motiva, što je vidljivo i kod slika i kod skulpture. 

Ovom kulturnom razmjenom namjerava se dodatno osnažiti već postojeće veze Poreča i Monselicea, koji su pobratimljeni 2010. godine. Svečanosti uručenja slike nazočio je i Denis Žužić, inicijator pobratimljenja i nekadašnji zamjenik gradonačelnika Poreča.