Samostalna fotografska izložba Antonella Venerija

Samostalna fotografska izložba Antonella Venerija
Samostalna fotografska izložba Antonella Venerija od 4. srpnja do 3. kolovoza

aMORE - festival moru u svom umjetničkom dijelu programa ugostit će Antonella Venerija, pobjednika prošlogodišnjeg fotografskog natječaja koji se održao u sklopu festivala. Pozivamo sve na svečano otvorenje samostalne fotografske izložbe 4. srpnja u 21 sat u galeriji Zavičajnog muzeja Poreštine. 

Izložba ostaje otvorena do 3. kolovoza, a može se razgledati od 10 do 21 sat.

-----

SAMOSTALNA FOTOGRAFSKA IZLOŽBA
Antonello Veneri: More, između svetog i profanog

Ovaj fotografski projekt svojevrsno je istraživanje granice između zemlje i mora. Ta mu granica omogućava da ispriča priču o životu u Brazilu, u kojem i sam živi, i sve kontradikcije koje obilježavaju tu fascinantnu zemlju. Sveto i profano, ljepota i siromaštvo, sreća i tuga, muško i žensko, sve su to suprotnosti koje nadopunjuju jedna drugu. Prikazane fotografije su nastale ujedno i kao čin ljubavi prema sjeveroistoku Brazila, najsiromašnijem dijelu zemlje, ali i teritoriju koji gaji dubok odnos s morem što ga čini bogatim iz ljudske perspektive.

Antonello Veneri, rođen je 1973. u Trentu, pobjednik je prošlogodišnjeg međunarodnog aMORE fotografskog natječaja. Od 2009. radi kao fotograf i reporter u Brazilu. Surađuje sa brojnim međunarodnim listovima, časopisima i dnevnim novinama (National Geographic, La Repubblica, Le Monde, El Paisl, Vice i dr.). Dobitnik je mnogih međunarodnih nagrada i priznanja: najbolja reportaža za rad “Il mio viaggio” u National Geographic Italia 2014. godine, nagrada Persio Galembeck, nagrada IPA (International Photography Awards), nagrada Canon Brasil u 2017. za radove “Celebrações", “Retratos”, nagrada Canon Brasil za rad “Um outro lugar” u 2018.