Promocija knjige "Na vatrenoj liniji: povijest porečkog vatrogastva"

Promocija knjige "Na vatrenoj liniji: povijest porečkog vatrogastva"
U srijedu, 4. svibnja 2016., s početkom u 19 sati u Obrtničkom domu u Poreču bit će predstavljena knjiga „Na vatrenoj liniji. Povijest porečkog vatrogastva“ Elene Poropat Pustijanac.

Predstavljanje će biti upriličeno povodom obilježavanja Međunarodnog dana vatrogasaca i proslave sv. Florijana, njihova zaštitnika. O knjizi će govoriti zapovjednik JVP – CZP Poreč Adrijano Jugovac, recenzent dr. sc. Dean Krmac, urednica dr. sc. Elena Uljančić-Vekić i autorica.

U monografiji se donosi kronološki presjek povijesti vatrogastva na porečkom području od kraja 19. stoljeća do danas, a namjera joj je prikazati razvoj, značaj i vrednote porečkog vatrogastva do današnjih dana, ukazati na humani poziv vatrogasaca i njihov nesebičan angažman u ostvarivanju zaštite od požara građana i njihove imovine. Riječ je o prvoj cjelovitoj monografiji o povijesti porečkog dobrovoljnog i profesionalnog vatrogastva.

Nakladnici su porečki Muzej i Javna vatrogasna postrojba, dok dizajn knjige potpisuje Studio Sonda iz Vižinade. Knjiga je realizirana uz financijsku potporu Grada Poreča – Parenzo i Područne vatrogasne zajednice Poreč.