Produžen rok za prijavu fotografija na natječaj "Barokna sinestezija"

Produžen rok za prijavu fotografija  na natječaj "Barokna sinestezija"
Zbog naglašenog interesa fotografa, rok za prijavu fotografija na natječaj "Barokna sinestezija", produžen je do 5.10.2014.

Povodom obilježavanja osmog izdanja XIIxII za 2015. godinu, Upravni odjel za kulturu Istarske županije - Assesorato alla cultura della Regione istriana raspisala je nagradni fotografski natječaj na temu Otvor kao element barokne arhitekture u Istri namijenjen mladima od 16 do 25 godina. Cilj natječaja je valorizacija barokne profane i sakralne baštine na području Istre te njezina interpretacija na inovativan i kreativan način. Želja organizatora je potaknuti što veći broj mladih na aktivno sudjelovanje u bilježenju, vrednovanju i očuvanju spomenute kulturne baštine. Dodatna namjera ovog projekta je promoviranje mladih i neafirmiranih stvaralaca s područja Istre te poticanje na rad i stvaranje. 

Krajnji zadatak natječaja je realizacija kalendara i audio CD-a za 2015. godinu, čiji je likovni dio zamišljen kao tematski prikaz 12 gradova i mjesta Istre kroz fotografije njihovih baroknih otvora. Gradovi i mjesta uključeni u natječaj su: Milje (Muggia), Piran, Umag, Buje, Poreč, Pazin, Rovinj, Buzet, Labin, Svetvinčenat, Motovun, Vodnjan i Pula.

Na natječaj je moguće prijaviti najviše tri fotografije dimenzija 29.7 x 42 cm (A3), 350 dpi rezolucije i komprimirane u .zip ili .rar formatu. Mogu biti crno - bijele ili u boji, izrađene digitalnom ili analognom tehnikom. Obavezno je navesti ime i prezime autora, adresu te naziv fotografije. Materijali moraju biti isključivo autorski. Radovi se primaju do 5. listopada 2014. na e-mail baroknasinestezija@gmail.com.

Za sva pitanja i informacije možete se obratiti na istu e-mail adresu.

O imenima pobjednika odlučivati će tročlani žiri, a biti će objavljeni 7. listopada 2015. Najbolja će fotografija ući u izbor za dodjelu novčane nagrade a svi pristigli radovi biti će uvršteni u fundus Muzeja suvremene umjetnosti Istre - Museo d'arte contemporanea dell'Istria.