Poziv na prikupljanje predmeta za izložbu o Poljoprivrednoj školi i Poljoprivrednom institutu

Poziv na prikupljanje predmeta za izložbu o Poljoprivrednoj školi i Poljoprivrednom institutu
Porečki muzej u suradnji s Institutom za poljoprivredu i turizam i Srednjom školom Mate Balote priprema izložbu o povijesti porečke poljoprivredne ustanove: Poljoprivrednog instituta, odnosno Poljoprivredne škole

Na izložbi će se izložiti predmeti korišteni u znanstveno-istraživačke i obrazovne svrhe, te brojna dokumentacija koja svjedoči o djelovanju i aktivnostima ovih ustanova od druge polovice 19. do kraja 20. stoljeća.

Želja nam je što vjernije prikazati povijesni razvoj, značaj i rezultate koje su ove ustanove imale u povijesti grada Poreča. Stoga pozivamo sve zainteresirane građane koji posjeduju materijale vezane uz tu temu da se odazovu akciji prikupljanja materijala za izložbu i tako daju svoj doprinos  u stvaranju izložbe. U potrazi smo za sljedećim predmetima: fotografije, razglednice, bilježnice, knjige, spomenari, svjedodžbe, školski pribor , školska oprema, i sl. Predmeti se prikupljaju do 17. lipnja, a mogu se posuditi ili donirati pri čemu će svaki posuditelj/donator biti jasno istaknut na izložbi.

Za više informacija nazovite na brojeve telefona 052/431 585 ili 052/452 738 ili pošaljite e-mail na elena.poropat@muzejporec.hr ili info@muzejporec.hr .