Noć muzeja u Poreču

Noć muzeja u Poreču Noć muzeja 2015
ZAVIČAJNI MUZEJ POREŠTINE – MUSEO DEL TERRITORIO PARENTINO PRIDRUŽUJE SE OBILJEŽAVANJU NOĆI MUZEJA, KOJA ĆE SE ODRŽATI U PETAK, 30. SIJEČNJA 2015.

Provedite Noć muzeja u ugodnom druženju u Istarskoj sabornici.

Program ovogodišnje Noći muzeja trajat će od 18 do 24  sata uz besplatan ulaz za sve posjetitelje. Zbog radova u zgradi Muzeja manifestacija će se održati u prostorima Istarske sabornice.  I ove je godine Muzej pripremio bogat kulturno-edukativni program, sa željom da našim sugrađanima i ostalim posjetiteljima pružimo izniman doživljaj. Za vrijeme trajanja manifestacije, u kasnim večernjim i noćnim satima, posjetitelji će moći prisustvovati raznovrsnim programima - od izložbi, radionica i igraonica do projekcija i dramskih predstava.

Najmlađi posjetitelji imat će priliku osmisliti vlastite kulinarske recepte te izraditi pravu malu kuharicu u kojoj će ih sačuvati. Svi će moći razgledati izložbu „Danas na meniju: 50 godina Turističko – ugostiteljske škole Antona Štifanića u Poreču“ uz stručno vodstvo te saznati o iznimno bogatoj i slojevitoj povijesti prostora Istarske sabornice, nekadašnje franjevačke crkve i samostana. Projekcija fotografija razotkrit će destruktivnu snagu i devastacije u Poreču tijekom Drugog svjetskog rata dok će vas dramska predstava “Oštarija poli Franka” u izvedbi članova Društva prijatelja Giostre zasigurno razveseliti. Večer ćemo nastaviti u društvu članica Udruge USB Poreč i njihovog plesa s vatrom, a nakon toga svi smo pozvani na plesnu radionicu petero zagrebačkih perkusionista „Ritam bubnjeva za dušu“. Druženje će se nastaviti do kasnih večernjih sati.

Program

18.00 – “Moja prva kuharica”, radionica za djecu (voditeljica Sabina Damiani)

Obavezna prijava na telefon 431 - 585

19.00 –  „Danas na meniju: 50 godina Turističko – ugostiteljske škole Antona Štifanića u Poreču“, stručno vodstvo po izložbi (Bojan Horvat)

20.00 - Obilazak Istarske sabornice (stručno vodstvo Gaetano Benčić i Elena Uljančić-Vekić)

20.30 –“Drugi svjetski rat u Poreču”, projekcija fotografija (komentator Bojan Horvat)

21.00 – “Oštarija poli Franka”, dramska predstava (Društvo prijatelja Giostre -

Associazione amici della Giostra)

21.30 Ples s vatrom (Udruga USB Poreč)

22.00 – “Ritam bubnjeva za dušu “, plesna radionica (voditeljica Edita Valentić, perkusionisti Marko Šturman, Kazimir Mikašek, Dejan Perčić, Ivana Bubnjević, Slaven Damjanić)

 

 

Više o Noći muzeja možete saznati na http://nocmuzeja.hr/