U petak predstavljanje projekta "Misija kustos: moja prva izložba"

U petak predstavljanje projekta "Misija kustos: moja prva izložba"
ZAVIČAJNI MUZEJ POREŠTINE – MUSEO DEL TERRITORIO PARENTINO PRIGODNIM ĆE PROGRAMOM OBILJEŽITI MEĐUNARODNI DAN MUZEJA KOJI JE OVE GODINE POSVEĆEN TEMI „MUZEJSKE ZBIRKE POVEZUJU“

U petak, 16. svibnja, u 10 sati u prostorima Muzeja prezentirat će se rezultati projekta  „Misija kustos: moja prva izložba“. Riječ je o projektu koji se provodio u sklopu 19. muzejske edukativne akcije „(Bez) veze“ u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva.

U projektu su sudjelovali učenici 3 a i 3 b razreda OŠ Poreč koji kroz nekoliko radionica imali priliku upoznati se s radom kustosa: od provođenja terenskih istraživanja, preko prikupljanja i obrade predmeta, formiranja muzejskih zbirki, do predstavljanja rezultata istraživanja kroz izložbu. Učenici su bili uključeni u sakupljanje i obradu predmeta vezanih uz temu turizma, odnosno povijesti turizma u Poreču i na Poreštini, te prikupljanje podataka na terenu. Rezultati njihovih istraživanja i prikupljeni predmeti prezentirat će se na izložbi uoči Međunarodnog dana muzeja.

Porečki muzej jedan je od 32.000 muzeja diljem svijeta koji se uključio se u obilježavanje Međunarodnog dana muzeja.