Kustos Gaetano Benčić izlaže na znanstvenim skupovima u Francuskoj

Kustos Gaetano Benčić izlaže na znanstvenim skupovima u Francuskoj
Gaetano Benčić, kustos Zavičajnog muzeja Poreštine, ovih dana boravi u Francuskoj gdje sudjeluje u programima Centra Camille Jullian iz Marseillea.

Dana 29. ožujka Gaetano Benčić će održati izlaganje pod nazivom: „Osservazioni sullo sviluppo urbano di Parenzo dalla fondazione della colonia al VI secolo“, u sklopu znanstveno-istraživačkog skupa „Gospodarstvo i društvo u antičkom svijetu“. U njemu će predstaviti razvoj urbanog tkiva grada Poreča od osnivanja kolonije do 6. stoljeća. Na njegovo izlaganje predstavljanjem srednjovjekovnog urbanog razvoja nadovezat će se kolegica Kristina Gergeta Sotončić (Ministarstvo kulture Republike Hrvatske) predavanjem naslovljenim: „Le principali trasformazioni del tessuto urbano nel Medioevo“. 

Benčić i Gergeta Sotončić će također sudjelovati na studijskom danu 31. ožujka posvećenom rimskim vilama na području Istre, a predstavit će trenutna istraživanja na lokalitetima Busuja i Loron / Santa Marina. Benčić će izlagati o nedavnim istraživanjima na Stanciji Blek – Starom Taru, te zajedno s kolegicama Gergeta Sotončić i Corinne Rousse o vili na lokaciji Loron / Santa Marina.