Izložba Lovorke Lukani u porečkom muzeju

Izložba Lovorke Lukani u porečkom muzeju
U petak, 18. srpnja 2014., s početkom u 20,00 sati u Zavičajnom muzeju Poreštine u Poreču otvara se izložba "Papir pamti" bujske umjetnice Lovorke Lukani

Autorica će predstaviti tridesetak grafičkih radova, a za samu koncepciju izložbe i izbor radova, uz autoricu, pobrinula se likovna umjetnica Sabina Damiani. 

Lovorka Lukani u svojim radovima istražuje mogućnosti bijele površine, koristi reljef za njezino modeliranje i na taj način dobiva posve novi, gotovo skulpturalni predmet. U svojoj seriji grafičkih uradaka prelazi sam ready made kao objekt i koncentrira se na tragove koje taj isti dio svakodnevnice ostavlja, utiskujući u bijeli grafički papir konture predmeta na koje slučajno nailazi. Pritom se ne služi nikakvim pigmentima već je trag predmeta gledatelju vidljiv samo kroz igru svjetla i sjene, a gledatelj mora sam pronaći najbolji način promatranja rada. Osim radova u kojima se bavi prostorom, umjetnica predstavlja i seriju kojom se okreće samoj sebi i vlastitoj intimi.

Lovorka Lukani diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Veneciji. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Sudjelovala je na preko 20 skupnih i 14 samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Bavi se grafikom, fotografijom i keramikom. Živi i radi u Bujama.

Izložba ostaje otvorena do 1. rujna.