I ove je godine manifestacija Noć muzeja privukla mnogobrojne posjetitelje

I ove je godine manifestacija Noć muzeja privukla mnogobrojne posjetitelje
BOGAT PROGRAM ZAVIČAJNOG MUZEJA POREŠTINE POVODOM NOĆI MUZEJA I OVE GODINE PRIVUKAO MNOGOBROJNE POSJETITELJE

Program je započeo u 18 sati dječjom radionicom sitotiska, izrade pečata i monotipa koju su vodile Sabina Damiani, Vltava Muk i Silvia Deklić. Na radionici je sudjelovalo više od 50 mališana. Istovremeno su posjetitelji mogli razgledati povijesnu jezgru Poreča uz stručno vodstvo kustosa Davora Munde i Bojana Horvata.

Mnogobrojna publika je sudjelovala na otvaranju izložbe fotografija „Photomuseology: porečki muzej u fokusu“ gdje su imali priliku pogledati nesvakidašnje motive iz palače Sinčić snimljene kroz objektiv porečkih muzealaca.

Veliki je interes izazvalo i predavanje profesora Marina Martinčevića o turizmu u Poreču u 15. stoljeću nakon čega je uslijedila tribina sa svjedočanstvima kazivača o porečkoj poslijeratnoj prošlosti. Razgovor je moderirala ravnateljica muzeja dr.sc. Elena Uljančić-Vekić, a svoja su iskustva ispričali kazivači Suvada Bajrić, Vilma Jugovac, Graziano Musizza i Ljiljan Škifić.

Posjetitelje su zabavili i nasmijali članovi Društva prijatelja Giostre koji su izveli predstavu „La tartana naufragada“ autora Gaetana Benčića a slijedio je zabavni program i druženje uz odličan koncert dua Šuška i Vilija te dj set sa dj-om Davidom.

Noć muzeja je i ove godine posjetilo više od tri stotine posjetitelja.