Foto natječaj Barokna sinestezija

Foto natječaj Barokna sinestezija
Istarska županija – Regione istriana Upravni odjel za kulturu - Assessorato alla cultura objavljuje poziv na FOTONATJEČAJ

Barokna sinestezija

Povodom osmog izdanja projekta XIIxII 2015. godinu, Upravni odjel za kulturu Istarske županije – Assessorato alla cultura della Regione istriana raspisuje nagradni fotografski natječaj na temu Otvor kao element barokne arhitekture u Istri namijenjen mladima od 16 do 25 godina. Cilj natječaja je valorizacija barokne profane i sakralne baštine na području Istre te njezina interpretacija na inovativan i kreativan način. Želja organizatora je potaknuti što veći broj mladih na aktivno sudjelovanje u bilježenju, vrednovanju i očuvanju spomenute kulturne baštine. Dodatna namjera ovog projekta je promoviranje mladih i neafirmiranih stvaralaca s područja Istre te poticanje na rad i stvaranje. Krajnji zadatak natječaja je realizacija kalendara i audio CD-a za 2015. godinu, čiji je likovni dio zamišljen kao tematski prikaz 12 gradova i mjesta Istre kroz fotografije njihovih baroknih otvora. Gradovi i mjesta uključeni u natječaj su: Milje (Muggia), Piran, Umag, Buje, Poreč, Pazin, Rovinj, Buzet, Labin, Svetvinčenat, Motovun, Vodnjan i Pula.

Na natječaj je moguće prijaviti najviše tri fotografije dimenzija 29,7 cm x 42 cm (A3), u .jpg formatu, 350 dpi rezolucije komprimirane u .zip ili .rar formatu. Mogu biti crno-bijele ili u boji, izrađene digitalnom ili analognom tehnikom. Obavezno je navesti ime i prezime autora, adresu te naziv fotografije. Materijali moraju biti isključivo autorski. Radovi se primaju do 1. listopada 2014. na e-mail baroknasinestezija@gmail.com .

Za sva pitanja i informacije o baroknim sakralnim i profanim građevinama u zadanim gradovima i mjestima možete se obratiti na istu e-mail adresu.

Tročlani žiri zajednički će odlučiti o odabranim autorima, čija će imena biti objavljena do 7. listopada 2014. Najbolja će fotografija ući u izbor za dodjelu novčane nagrade, a svi pristigli radovi uvrstit će se u fundus Muzeja suvremene umjetnosti Istre – Museo d'arte contemporanea dell'Istria.