Izložba "Čarobni vrt" u lapidariju Muzeja

Izložba "Čarobni vrt" u lapidariju Muzeja
U lapidariju Muzeja izloženi su likovni radovi na temu "Čarobni vrt"

Od 12. do 17. svibnja u vremenu od 10 do 13 sati u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine - Museo del territorio parentino mogu se razgledati likovni radovi nastali u sklopu likovnog natječaja "Čarobni vrt".

Natječaj je raspisao Institut za poljoprivredu i turizam Poreč u sklopu manifestacije „4. Tjedan botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatske“ a bio je namijenjen dječjim vrtićima s područja Grada Poreča. Prijaviti su se mogli radovi u svim likovnim tehnikama, a svaka se pojedina vrtićka grupa ili dječji vrtić mogao natjecati isključivo grupnim radom na zadanu temu.

Na natječaj je pristiglo ukupno 15 likovnih radova. Odabir najboljih radova izvršen je anonimno i bez prethodne informacija o autorima, prema sljedećim kriterijima: pogođenost teme, samostalnost djece – isključivo dječji uraci, vladanje likovnim jezikom i tehnikom u skladu s dobi i motoričkim sposobnostima.

O najboljim radovima odlučivalo je povjerenstvo u sastavu: Aleksandra Vinkerlić, prof. likovne kulture, Denis Mikatović, učiteljica razredne nastave OŠ Poreč i dr. sc. Danijela Poljuha, znanstvena suradnica pri Institutu za poljoprivredu i turizam.

Svi radovi ocijenjeni su kao odlični, a mali autori pokazali su posebnu maštovitost i kreativnost u kombiniranju tehnika, grafičkom oblikovanju i kompoziciji te inovativnost u promišljanju forme, ekološku osviještenost te veliku dozu prave i nesputane dječje čarolije. Najbolji radovi nagrađeni su posebnim nagradama.